Welkom op de site van AFS

AFS is een uiterst specialistische vermogensbeheerder met een eigenzinnige, zeer breed georiënteerde beleggingsvisie. Kort gezegd: we waaien niet met alle winden mee, gebruiken onze hersens en kijken altijd een flink stuk verder dan onze neus lang is. We beheren op bevlogen wijze de vermogens van particulieren, stichtingen en kleinere institutionele cliënten. En we maken graag kennis met u.

Beurscommentaar Kees de Kort

Het beurscommentaar op de radiozender BNR Nieuwsradio wordt dagelijks verzorgd door Kees de Kort, macro-analist bij AFS Capital Management in Amsterdam. Op deze pagina een samenvatting van zijn persoonlijke visie op de gebeurtenissen van de beursdag.

26 november 2010

-Op de bekende Europese aandelenmarkten is de stemming vanmorgen tamelijk flauw. Veel wat lagere koersen waarbij met name die van de financials onder druk staan. Iets wat vooral te maken heeft met de toenemende onzekerheid met betrekking tot de schuldenposities van enkele Europese landen. En er zijn vandaag simpelweg geen berichten waar de handelaren/beleggers positiever van kunnen worden.

-Die twijfel wat betreft de schuldenposities is natuurlijk volkomen terecht. Na de gebeurtenissen in Griekenland en Portugal zijn zeker de obligatiebeleggers nu beter aan het kijken naar de ontstane situaties in allerlei landen en dan blijken er de afgelopen jaren toch erg veel rare dingen gebeurd te zijn. Met pappen en nathouden kunnen de ontstane problemen nog een tijdje vooruitgeschoven worden, maar meer mensen krijgen in de gaten dat er niets opgelost wordt. En als nagedacht wordt hoe een mogelijke oplossing er wel uit kan gaan zien, zijn de conclusies bijna altijd onprettig.

-In China proberen de autoriteiten antwoorden te vinden op de vraag hoe de aantrekkende inflatie onder controle kan worden gebracht. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar voor de beleggers is het een onzekere factor. En onzekerheid vertaalt zich altijd in lagere koersen. Zolang niet duidelijk wordt wat er gaat gebeuren, blijven die koersen onder druk staan.

-In de VS gaan de CNBC-belmeisjes straks weer helemaal hysterisch worden. Black Friday komt er aan, een soort dolle dwaze dagen van de Bijenkorf maar dan over de hele VS. Het gaat dan over de officiële start van het Kerstverkopenseizoen. En alle chickies gaan u proberen wijs te maken dat het weer helemaal goed gaat in de VS omdat het grote publiek in lange rijen staat voor scherpe aanbiedingen.

Kees de Kort